Onze school in beeld

Onze missie luidt als volgt:

De Regenboog is “De school waar je jezelf kunt zijn; de basis voor ontwikkeling”

Wij zijn de enige openbare school in Voorthuizen. Onze school maakt deel uit van de Stichting openbaar primair onderwijs EEM-VALLEI Educatief.
Wij zijn sinds oktober 2005 gehuisvest in een nieuw gebouw in het centrum van Voorthuizen. In dit moderne gebouw zijn twee scholen ondergebracht. Door de unieke vorm van het gebouw kunnen de scholen zelfstandig functioneren. Het speellokaal wordt door beide scholen gebruikt.

Op school werken wij met vijf groepslokalen. Twee onderbouw lokalen hebben een vliering (vide), waardoor er meer vloeroppervlakte gecreëerd is om te kunnen spelen en werken. Op De Regenboog hebben wij heterogene groepen. Door deze vorm van onderwijs leren wij de kinderen op jonge leeftijd zelfstandig te werken. Wij gebruiken moderne methoden aangevuld met computerprogramma's die geschikt zijn voor het werken in deze groepen.
Wij creëren een rijke leeromgeving. Kinderen worden hierdoor uitgedaagd zich verder te ontplooien. Ze leren zelfstandig te werken, samen te werken en te overleggen met het uiteindelijke resultaat dat er veel geleerd wordt.

Bijzonder op onze school is dat er humanistisch en godsdienstig onderwijs wordt verzorgd voor de kinderen die daar belangstelling voor hebben. Alle groepen maken regelmatig culturele uitstapjes o.a. naar het theater of musea in de regio. Het schoolplein beschikt over verschillende uitdagende speeltoestellen, waardoor er voor elk kind wat te spelen valt.